Planen är spikad!

Nu var det ett bra tag sen jag skrev men jag lever i allra högsta grad. Nu såhär på lördagskvällen så kom jag på mig själv med att jag faktiskt för en gångs skull har något att delge som inte har med vad jag äter idag eller vad jag tränade idag med att göra. För er som undrar så åt jag kyckling och tränade axlar hursomhelst.

Höstsäsongen närmar sig och jag och Anton har lite lätt lagt upp en plan för höstens tävlingar för min egen del, mycket sista tiden har ju kretsat kring min vän Felix som skall tävla nu om 3 veckor och det blir lätt att man glömmer bort att man själv skall stå på scenen igen om några månader.

13266875_1545967909042091_1740718624_n

Först och främst så har jag löst tävlingslicensen och som de flesta sett så kommer jag denna säsong att tävla för Fyshuset där jag även till vardags tränar mestadels, om jag inte är helt ute och cyklar så blir jag den första atleten inom kroppskultur som de skickar iväg på en tävling vilket är lite roligt i sig!

Dieten är planerad att starta 9:e Augusti och kommer således att bli 16 veckor till Luciapokalen och 17 veckor till Decembercupen, något kortare än förra året men bör inte vara någon större fara då jag blivit storleken större och faktiskt väger mindre offseason i år än förra året. Dieten till Tammerpokalen förra året inleddes på 90,5kg och jag väger i skrivande stund kring 87kg i oerhört mycket bättre form.

13267483_239163486453299_239276306_n

För att visualisera vad jag menar med ”storleken större” och ”oerhört mycket bättre form” så kan vi dra en jämförelse till förra årets diet där jag på bilden till vänster vägde ungefär 81kg. På bilden till höger så väger jag 87-88kg och är offseason, trots detta så kan man mycket väl se att formen fettmässigt är likgiltig och att jag faktiskt lyckats bättra på axlar, bröst och trapz rätt hyggligt. Skall bli intressant att se sen hur jag ser ut på 81kg i år.

Jag är mäkta förvånad över utvecklingen fysiskt under vintern och våren faktiskt. Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag faktiskt gjort annorlunda och det enda jag kommer på är att jag faktiskt slutat mesa med vikterna på gymmet och tränat tungt, annars så har jag inget vettigt svar. En teori som jag dock tror rätt mycket på är att jag är sjukt ostressad nu, jag har inga problem i livet som tynger mig och min examen är klar, kanske ligger något i det?

”Problemet” som återstår är att det inte är helt hundra om jag skall gå i Classic Bodybuilding eller om jag kommer lyckas klämma ner mig i -70kg, i höstas så kändes -70kg mest relevant men efter vinterns utveckling så börjar man tänka efter om det ens är rimligt för mig att komma ner så lågt, det återstår att se.

Nu blev dethär inlägget lite luddigt men vad kan man förvänta sig när man inte skrivit på länge?

Höres inom en snar framtid!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s