Pre-diet mode ON!

När man minst anar så dyker det upp en spontan recap här på bloggen för att kort berätta vad som händer i livet just nu. Det är mycket som händer och man lyckas inte alltid finna tid till att skriva men nu fick jag en stund över.

gainz

Jag har nyligen avslutat en 10 veckor lång minibulk med successiv kaloristegring. Syftet vad att lägga på sig lite extra massa på på mina svaga punkter men samtidigt inte öka allt för mycket i fett vilket har gått över förväntan.

Övning 1-RM Vecka 1 1-RM Vecka 10
Bänkpress 125kg 132,5kg
Knäböj 147,5kg 171kg
Marklyft 190kg 220kg

Som ni kan se i tabellen så exploderade styrkan fullständigt i de tre stora basövningarna och jag tror att en stor del av detta berodde på den successiva kaloriökningen där jag ökade cirka 100kcal per vecka istället för att dunka in 1000kcal extra från dag 1.

Kroppsviktsmässigt så vägde jag 82kg vid start och hade en toppnotering på 95kg men som ni kan se på bilden ovan så är jag inte speciellt mycket fetare, det är snarare vätska och kvalitativ massa som lagts till.

propud.jpg

Nu börjar det roliga, jag skall skala ner mig viktmässigt till cirka 80-82kg igen fram tills Alströmerpokalen i Juni och se hurvida förbättringarna blivit, dels för att se vad vi behöver jobba extra på i min fysik men även för att det inte skall bli så jobbigt att dieta ner sig för att väga in i min viktklass på Luciapokalen i vinter.

”Dieten” är inget magiskt eller hokus pokus, jag låg på 3500kcal som mest under min minibulk och kapar helt sonika 700kcal och lägger min på 2800kcal per dag nu istället vilket innebär att jag fortfarande få äta mig mätt.

Skall försöka hålla er mer uppdaterade under denna diet än vad jag gjort tidigare, glömsk som man är.

Hörs!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s