Det blir ingen beachform

Januari är kommen och jag har äntligen gjort klart min examen, börjat arbeta i försäkringsbranschen och livet börjar äntligen få lite andrum igen, i och med detta så kommer jag troligtvis få mer tid över att skriva i den här bloggen oftare än tidigare och höstens frånvaro har varit allt utom acceptabel känns det som, men man måste prioritera och skolan har gått före.

Nu när året börjar så är det väldigt många som börjar sin resa mot en sundare livsstil och vill gå ner i vikt, vanligtvis så har jag kört min såkallade ”offseason” fram till februari eller mars för att sedan börja deffa inför sommaren och beachformen så som så många andra men i år så väntar något helt annat, något som även är nytt för mig.

12362383_193536094324994_2049444373_n

 

I Juli förra året så gjorde jag min tävlingsdebut på Tammerpokalen, en tävling som tidsmässigt låg schysst till då man kunde fortsätta sina gamla vanor med att deffa till sommaren, bortsett från att dieten var mer extrem än vanligtvis så gick det väldigt bra och jag har sedan tävlingen legat cirka 10kg plus gentemot min invägning, på bilden ovan så vägde jag ungefär 72kg.

Nu när jag satt upp mål med min coach och spikat detta år tävlingsmässigt så kommer jag att köra två tävlingar mot slutet av året, vilket gör att jag först NU skall gå offseason på riktigt och börja lägga på mig vikt, med andra ord så kommer min såkallade ”beachform” att infinna sig i november/december istället så det blir lite som att vända på dygnet fast träningsmässigt över en period av ett år.

12353343_563862030427938_1812436870_n.jpg

Vikten just nu seglar emellan 80-82kg och jag är betydligt mjukare nu än vid tävlingen, inget jag skall sticka under stolen med men ändå så är formen rätt god och trivsam, jag har legat på ett kontrollerat energiintag och hittat ett plus minus nollläge där jag fortfarande kan prestera men inte lägger på mig en massa onödigt fett, många tänker säkert att man då är i ett optimalt tillstånd men problematiken med att ligga på kaloribalans är att man inte direkt kan bygga så mycket muskler då, vilket jag fortfarande har i intresse att göra.

På måndag nästa vecka så kommer jag därför nu att öka upp mitt kaloriintag med cirka 300-500kcal per dag för att därefter under cirka  månader öka upp intaget med 100kcal per vecka för att få en stadig viktökning och utrymme för att utvecklas mer, efter denna period så skall jag göra en självutvärdering för att se hurvida jag skall fortsätta öka kalorierna eller ta det lite lugnare för att inte bli för tung, jag skall ju trots allt i slutändan väga in i -70kg på Luciapokalen.

Kort och gott – Det blir ingen beachform, vi ses i vassen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s