The fluffy side of life

Två hela månader har passerat sedan jag senast laddade upp något här på bloggen, man märker verkligen att ett dygn bara har 24 timmar och det verkligen är svårt att få tiden att räcka till när man gillar att bolla med många saker samtidigt som jag gärna gör, hur som helst så har jag en tidslucka över här nu och tänkte ge en konkret uppdatering om vad som händer i min värld och vad som komma skall.

Snart har hela 5 månader gått sedan min tävlingsdebut på Tammerpokalen och allt i huvudet har lugnat ned sig nu, för att vara helt ärlig så känns det snarare som om jag tävlade för säkert ett år sedan nu och det är en tydligt exempel på att tiden går fort när man har kul!

wpid-wp-1448207924051.jpg72kg vs 82kg

Jag har fortsatt under hösten att jaga nya höjder fysiskt och för att tydliggöra rubriken ”The fluffy side of life” så syftar den på att jag långt ifrån är så hård som jag var i juli månad, jag väger ganska precist 10kg över min invägningsvikt på tävlingen och det har jag gjort sedan veckan efter men skillnaden i formen nu är att det inte är 10kg vatten jag bär på utan att en hel del av kilona har lagt sig som fett igen.

Det positiva i detta är att välmåendet självklart är bättre men även att jag nu har rätt förutsättningar för att lägga på mig mer kvalitetsmassa, jag har redan gjort stora framsteg på rygg och bröst som varit mina svaga punkter och jag fortsätter successivt att jobba på dessa så jag förhoppningsvis får en mer utjämnad och harmonisk fysik att prestentera vid nästa tävling.

wpid-wp-1448207934759.jpg

Min offseasonperiod kommer att pågå nu fram till i sommar vilket ger mig cirka 7-8 månader till att fila på bygget, därefter så skall jag påbörja nästa tävlingsdiet inför Decembercupen och Luciapokalen 2016, skillnaden i dessa tävlingar är att jag inte kommer tävla i grenen ”Classic Bodybuilding” utan kommer att hoppa över till att köra vanlig Bodybuilding med viktklasser istället för längdklasser.

På Decembercupen så tävlar seniorerna oftast i öppen klass så den tävlingen slipper jag viktrestriktioner helt, däremot på Luciapokalen så kommer jag tävla i Bodybuilding -70kg vilket innebär att jag får väga 69.9kg som mest, alltså 2kg mindre än förra gången.

Kort och gott – Jag ska vara större, hårdare, posera bättre och till råga på det väga in 2kg mindre än sist, man växer i motgång och utan en utmaning så utvecklas man inte, right?

Nu kör vi, om 1år smäller det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s