Maxningsvecka!

Augusti månads andra inlägg kommer här lite hastigt, jag har nu genomgått 6 veckors hård träning sedan Tammerpokalen och sakta men säkert jobbat upp styrkan i basövningarna, nu när vecka 7 efter tävling inleds så väntar den efterlängtade maxningsveckan, nu skall vi helt enkelt se hur jag ligger till med mitt 1RM (One-Rep Max).

BDB Augusti

Vikten har legat stabilt mellan 79,8-82,6kg hela vägen sedan tävlingen och formen ser rätt okej ut trots extrakilona, jag har fortfarande räfflor på benen och midjan har inte blivit för stor än, trots att det är där jag brukar lägga de flesta kilona av mitt kroppsfett.

Övning Vecka 1 Vecka 6
Bänkpress 70kg 100kg
Knäböj 80kg 105kg
Marklyft 120kg 150kg
Militärpress 50kg 65kg

Som ni ser i tabellen så har mina 5-reps set ökat rätt okej på 6 veckor, jag börjar känna att jag är tillbaka i spelet igen och förhoppningen är faktiskt att sätta minst ett nytt personbästa, troligtvis blir det i bänkpressen senare idag där jag har ett personbästa på 125kg som jag vill utöka till 130kg.

Ska man se de gångna veckorna ur ett muskelökande perspektiv så märker jag av förbättringar på bröstet och trapzen redan nu, det måste vara ett resultat av den såkallade ”reboundeffekten” som uppstår när man legat på lågt näringsintag en längre till och därefter börjar äta ordentligt igen.

Menmen, denna vecka så skall det köras ettor i basövningarna, idag blir det bänkpress, i morgon blir det marklyft, sedan vilar jag på onsdag och tar knäböj på torsdag och avslutar med militärpressen på fredag.

Nog filosoferat, nu kör vi, äntligen måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s