Tillbaka till rutinerna

Ny vecka, nya möjligheter, en dag kvar tills skolan börjar och jag upptäcker från ingenstans att bloggen legat inaktiv under hela augusti månad otroligt nog, man tänker alltid att man skall ha mer tid till att skriva när man är ledig men den tiden äts ju faktiskt upp av andra aktiviteter.

Nu har det alltså gått 4 veckor sedan Tammerpokalen, jag har som jag tidigare skrev börjat leka lite med ett hemlagat styrkeprogram för att återfå min styrka i respektive basövningar och det har rullat på bra även nu, jag har även följt min egen viktutveckling under tiden för att inte den skall springa iväg heller.

Vecka 1 Vecka 2 Vecka 3 Vecka 4 Vecka 5(idag)
80kg 78,9kg 80kg 82,6kg 82,2kg

Som ni ser ovan så har jag lagt på mig ganska precist 10,3kg sedan min invägning till tävlingen, det är helt normalt med all vätska som åter tar sin plats i kroppen och även en del fett har kommit tillbaka, det tokiga är däremot att jag fortfarande har väldigt mycket ådror kvar på diverse ställen som är synliga, däribland på benen.

fellelolf

För att återgå till mitt hemlagade styrkeprogram så börjar jag faktiskt tro att det är ett fungerande koncept, jag går nu in på vecka nummer 5 i programmet och det betyder att jag bara har denna veckan och nästa vecka att öka mina 5-reppare innan det är dags att för första gången sedan i vintras testa mitt 1-rep-max.

Övning Vecka 1 Vecka 2 Vecka 3 Vecka 4
Bänkpress 70kg 90kg 92,5kg 100kg
Knäböj 80kg 90kg 100kg 105kg
Marklyft 120kg 140kg 140kg 145kg
Militärpress 50kg 60kg 62,5kg 65kg

Jag personligen tycker att marklyftet och bänkpressen har flutit på bäst, militärpressen är jävulskt tung och knäböjen känns ovan överlag bara, men jag fortsätter att mala på och kompletterar dessa basövningar med andra övningar som gynnar min styrka i basövningarna.

Idag står bröst på schemat, vilket innebär bänkpress, målet för dagen är 105kg x 5, återstår att se hur det artar sig.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s