Mer frukost åt folket!

Lördag morgon är en speciell stund, man öppnar ögonen lite senare än vanligt, solen skiner (förhoppningsvis) utanför fönstret och man upptäcker inom loppet av några sekunder att man faktiskt är ledig, en riktigt trivsam känsla. Idag skall jag slänga ihop en kycklingmarinad för nästkommande veckors matlådor och faktiskt ta en vilodag, jag känner att kroppen är väl förtjänt av det efter att ha fått jobba hårt på gymmet de senaste dagarna.

Frukosten är kanske det mål på dagen som jag älskar mest, jag skulle kunna utan tvekan lägga 50% av mitt dagliga matintag på frukosten bara för att det är så underbart. Enkla råvaror, snabb tillagning och en massa smak.

wpid-wp-1437813532987.jpeg

Dagens frukost blev gröt (otippat) i ett lite annorlunda utförande än vad många brukar se det, de flesta svenskar äter sin havregrynsgröt med lingonsylt eller äppelmos vilket också självklart är fruktansvärt gott, jag har däremot frångått den versionen och provat mig fram till en variant som jag verkligen älskar.

Proteinberikad Chokladgröt – 1 Portion

  • 50g Havregryn
  • 1dl Svenska Lantägg äggvitor
  • 30g Body Science Casein (Double Chocolate Almond)
  • Kanel

How to do:

Mät upp havregrynen i en tallrik (det blir cirka 2dl gryn) och tillsätt vatten, sätt in i mikrovågsugnen på 2 minuter. När gröten är klar i mikron så tillsätter du caseinet och äggvitan och rör ihop det med den färdiga gröten tills allt pulver blandats samman med gröten och gett gröten en brunare färg.

Klart! Servera gärna med en skvätt lättmjölk i skålen och toppa allt med kanel efter behag.

Trevlig lördag allihopa! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s