Nästa mål i sikte

Nu känns det som att allt har svalnat lite, man har fått komma tillbaka i rutiner och jag har gjort min första arbetsdag sedan tävlingen och skall snart iväg för att avverka min andra, jag äter återigen min havregrynsgröt på morgonen och livet är underbart, träningen igår gick fantastiskt bra också.

Jag har fått höra från olika håll att många efter en tävling blir lite tomma av sig och vet inte riktigt vad dom skall göra, dom har levt enligt ett schema i några månader och haft rutiner till punkt och pricka och rätt vad det är så bryts dem, det är fullt mänskligt att inte veta vad man skall göra då.

IMG_4998

Mitt mindset inför tävlingen var spikat innan jag ens åkte dit, blir det inte pallplats så blir det ingen mer tävling i år, det kan låta lite som att ”ge upp” men om sanningen skall fram så känns inte förutsättningarna optimala att lyckas bättre i en annan tävling om jag hamnade utanför final på denna som jag gjorde, därav mitt beslut.

Med andra ord så kommer jag gå offseason och börja bygga upp mina svagheter som jag fått konstaterade, det handlar om ryggtjockleken och bröstvolymen, mina ben är jag riktigt nöjd med och av bilder att tyda så var framförallt mina hamstrings bland det bättre på scen, för att inte överkropp skall släpa mer nu så går jag ner på endast ett benpass i veckan.

IMG_5043

Vikten ligger i skrivande stund på 77kg, jag har sugit åt mig en hel del vätska nu sedan tävlingen och det kan ha att göra med pizzabuffén som jag gav mig på direkt efter, haha. Förhoppningsvis så kommer allt att jämna ut sig inom nån vecka nu när jag kommit tillrätta med min kost igen.

Min offseason nu kommer att vara i ungefär ett år, därefter börjar nästa satsning mot Decembercupen alternativt Luciapokalen 2016 men då kommer jag troligtvis att försöka dra ner mig i Bodybuilding -70kg istället för Classic Bodybuilding. Varför då kan man då fråga sig? Jo eftersom jag vägde in i fredags på en vikt på 71,9kg och kände själv att jag hade mer att släppa så känns det som ett stabilare alternativ att gå ner 2kg till än att tävla i en klass där jag har 7kg kvar för att väga fullt.

Den som lever får se, idag är det ben på schemat, nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s