En grym tids och kostnadsbesparare

wpid-wp-1436420114263.jpeg

Under dieten som nu har pågått i snart 22 veckor så har det blivit en hel del ägg må jag säga, nu mot slutet så har det inte varit mindre än 15 äggvitor om dagen för att vara precis och det var faktiskt i dessa stunder som jag upptäckte fördelen med att köpa äggvita på flaska, något folk annars bara gör för bakning.

Fördelar:

  • Du slipper äggskalsbitar i maten
  • Du slipper separera gulan ifrån vitan
  • Du slipper SLÄNGA gulan (Spar på råvarorna vi har!)
  • Du spar tid att knäcka äggen
  • Du slipper köpa en karta hela ägg om du bara skall ha vitan (billigare)

Svenska Lantägg har sin äggvita på de flesta Willysbutikerna och kostar cirka 30kr för 1l, detta motsvarar ungefär 30 äggvitor och är sjukt lätt att måtta upp, 1dl motsvarar 3 äggvitor, så jag tar 3dl på morgon och 2dl på kvällen, enkelt, näringsrikt och gott.

Nu skall jag iväg om cirka en timme för att lägga färgen inför lördagens tävling, det blir ingen mer äggvita nu tyvärr innan tävlingen men direkt efter så skall det frossas i godsaker med denna, bland annat lite smoothies och proteinpudding!

Återkommer med färgläggningsresultatet senare idag, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s