Dags att formtoppa! (Tömning & Laddning)

Veckan har kommit till sitt slut och det är sex dagar kvar, det betyder med andra ord att det är dags att inleda formtoppningen, peakweek eller kort och kort tömningen och laddningen. Det fantastiska med denna metod är att man fullkomligt kan förändra formen på knappt en vecka, för min del handlar det om att driva ut vätskan mellan hud och muskler och få en ”torrare” look och se hårdare ut på scen.

Processen i sig är relativt simpel, vatten har vi alla i kroppen och så kommer det alltid vara, det som tömningen handlar om är att justera saltet och vätskeintaget under veckans lopp för att få ut vätskan, det finns tusen varianter på detta så ingen kan säga att metoden jag kommer använda är rätt eller fel.

11424617_429040730637420_767995702_n

Måndag till onsdag kommer att se relativt lika ut.

 • Jag stryper allt sötningsmedel
 • Jag kommer utöver saltet i min egen kost addera 5g extra salt per dag
 • Jag kommer dricka ofantliga mängder vatten
 • Jag kommer troligtvis gå på toaletten nån gång..

Poängen med detta är att salt binder vätska i kroppen, genom att öka saltintaget och samtidigt häva i mig stora mängder vätska så kommer min kropp att suga åt sig extremt mycket vatten men samtidigt pissa ut en del eftersom det finns en viss gräns för hur mycket man kan lagra.

Torsdagen ändras förutsättningarna

 • Saltet plockas bort
 • Vätskeintaget sänks
 • jag börjar smått att ladda på med ris och sötpotatis

I detta steg så har kroppen vant sig vid det enorma mängderna vatten som jag tillfört och kommer därför att fortsätta sig vanliga rutin att driva ut vätskan, det den inte hänger med på dock är att jag klippt ner vätskeintaget så kroppen helt plötsligt gör sig av vätskan mellan hud och muskler som jag sitter med i skrivande stund.

Fredagen skruvar vi upp det

 • Sänker vätskan ytterligare
 • Fortsatt laddning med kolhydrater

I detta stadie så har kroppen släppt det mesta av vätskan och jag fortsätter att ladda på med kolhydrater och fyller upp glykogenlagren.

Lördag – Showtime

 • Väldigt begränsat med vätska
 • Fortsätter ladda med ris och sötpotatis
 • Riskakor och nutella adderas 30 minuter innan scendags
 • En dubbel dos Arginin 30 minuter innan

Resultatet av den sista laddningen kolhydrater och arginin gör att när jag står backstage och pumpar upp mig innan jag skall ut på scenen så kommer kroppen att släpa med resterande vätska in i musklerna tillsammans med kolhydraterna som lagrats.

Kort och gott – Fylligare, Hårdare, Bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s