Kolhydraternas betydelse

Torsdag har denhär veckan en speciell plats i mitt hjärta, det är en dag kvar till helg och så lite som 9 dagar kvar till Tammerpokalen, dagen har flutit på fantastiskt bra och att vädret varit kanon har ju knappast gjort saken sämre, hoppas bara på samma grymma väder i morgon på morgoncardion så jag får njuta av lite naturlig D-vitamin samtidigt som jag fräser bort de sista hektona med kroppsfett i sommarvärmen.

Denna vecka har jag sett fram emot torsdagen av flera skäl:

  • Nytt avsnitt av Naruto Shippuden
  • Mina trådlösa hörlurar väntades komma (och kom!)
  • Axlar på schemat (en favorit)
  • KOLHYDRATER(!)

wpid-wp-1435866270553.jpeg

Efter två slitsamma nollkolhydratsdagar så är euforin ett faktum när man sätter tänderna i den första biten med sötpotatis, helt magiskt att känna den ljuva sötman från rotfrukten och nästan bokstavligen kunna känna hur kroppen laddar på glykogendepåerna, en underbar känsla.

Många undviker kolhydrater för att de vill gå ner i vikt och jag har egentligen inga problem med att klara mig utan, däremot så kan man inte sticka under stolen med att denna underbara makronutrient ger dig absolut BÄSTA möjliga förutsättningar för att prestera på topp, tror du mig inte så skulle jag be dig att nolla kolhydraterna i en vecka för att sedan sätta i dig 200g ris och 600g potatis för att därefter nån timme senare sticka iväg och träna, tro mig, du kommer ha ditt livs bästa träningspass eller iallafall tycka det för stunden eftersom du märker vilken prestationsskillnad det blir.

Jag har skrivit om det här ämnet ett flertalet gånger i bloggen men tycker att det är värt att lyfta upp i dessa tider när alla tänker på beachsäsongen och vill komma i form, du må tappa vikt snabbt av att nolla ut dem (eftersom kolhydrater binder vätska) men när det blir på bekostnad av din prestation på gymmet, är det då verkligen värt det? Är det inte mer lönsamt för dig själv att ligga högt på kolhydraterna, lägre på fettet och bränna alla LCHF böcker samt Aftonbladetbilagor du samlat på dig den senaste tiden?

Ditt val, du bestämmer.

Nu blir det äggvita innan läggdags, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s