Nu klipper vi laktosen!

Godmorgon Sverige! Veckan har precis startat och jag kände när jag vaknade i morse att jag inte kunde fått en bättre start än under gårdagen med bra tryck i träningen och bra energi rätt igenom dagen. Idag väntar en såndär zero-carbday som jag som vanligt inte är ett speciellt stort fan av men när det är så pass nära till tävling så är det inte mer än att bita ihop och se målet framför sig, lite som man bör göra med allt i livet för att lyckas.

Hade ett snack igårkväll med min käre coach och tillika gode vän Anton och vi tittade igenom upplägget för de sista två veckorna och kom överens om att vi från och med idag klipper laktosen helt och hållet, vi drog ner på laktosen för två-tre veckor sedan genom att byta ut kaseinproteinet på kvällen mot 6st äggvitor och nu gör vi likadant på frukosten och efter träningen, det vill alltså säga:

  • Dubbel dos BCAA efter träningen istället för en dos BCAA och 30g vassleprotein.
  • 9st äggvitor till frukost istället för 3st vitor, 1st helägg och 30g vassleprotein.

Vem som helst skulle kunna tycka att det låter som en radikal nedskärning men sanningen är att i detta skede så bryr sig kroppen mer om att det får i sig mängd i VOLYM istället för mängd i KALORIER, 9st äggvitor motsvarar mer mat i volym är 3st vitor, 1st helägg och 30g vassle vilket gör att jag får en bättre mättnad hur som helst.

wpid-wp-1435639913688.jpeg

Lantäggs pastöriserade äggvita är verkligen en livräddare i dessa stunder eftersom många säkert tror att jag står och separerar vitan från gulan i varje ägg men det är något jag verkligen inte orkar med, dels är det tidskrävande att stå och separera, dels så känns det som ett förbannat slöseri att slänga alla gulor, speciellt när man kommer upp i 6-9st ägg vid varje tillfälle så därför så är äggvita på flaska ett betydligt bättre alternativt, dessutom billigare då en flaska kostar knappt 30 kronor.

wpid-wp-1435639905254.jpeg

wpid-wp-1435639897906.jpeg

wpid-wp-1435639890228.jpeg

En deciliter av flaskans innehåll motsvarar 3st äggvitor så det blir 3 dl nu varje morgon och 2 dl varje kväll i kostprogrammet, något jag utan tvekan kan leva med, även om jag än idag saknar min havregrynsgröt.

Ikväll efter jobbet så väntar veckans första bröstpass (ni hörde rätt, jag ska köra två stycken denna vecka!) och laddningen mentalt är redan i full gång, bröst är min absoluta svaghet och därför så är det viktigt att man visualiserar en framgång i passet redan långt innan det är dags för träningen, lite som om man är ett bottenlag i Allsvenskan och skall möta fjolårets svenska mästare, man måste ha rätt mentala inställning, annars är det kört på förhand.

Nu bär det strax av till jobbet, återkommer ikväll med en rapport av passet så jag märkte att många uppskattade det igår!

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s