Bröstpass + Formkoll – 11 dagar kvar

Hemkommen, nytränad och nymatad, kan inte bli en bättre version av den där Martin som råkar vara skribenten på webbsidan som du själv valt att besöka antingen av eget intresseskäl, att någon tvingat dig eller att du råkat klicka dig in på av länken till inlägget som jag traditionellt brukar posta i mitt facebookflöde, oavsett orsak så är det 11 dagar kvar till Tammerpokalen och jag har genomfört ett förvånansvärt bra bröstpass på en nollkolhydratsdag.

Laktosen klipptes av från kostprogrammet i morse som jag skrev tidigare idag och jag har istället ökat doseringen av Omega-3 med 2000mg extra per dag plus att jag tar L-Tyrosine i tre doser istället för bara en som tidigare, om detta har haft en speciell inverkan på min prestation idag är svår att säga men rent generellt så tycker jag att dagen flutit på starkt och formen känns riktigt bra.

wpid-wp-1435682169031.jpeg

Precis som jag lovande i morse så tänkte jag slänga upp en resumé av vilka övningar jag kört under dagens träningspass för att ni skall få en inblick i hur träningen ser ut under de sista veckorna innan tävling, överlag så är det väldigt mycket isoleringsfokus för att få till dendär hårt efterfrågade muskelkontakten trots att man är rätt tom i kroppen vilket gör att passet är väldigt enkelt uppbyggt i jämförelse med offseason eller tidigare i dieten.

Bröstpass 11 Days out

Uppvärmning

Armhävningar – 3 set, 20 reps

Sittande Bröstpress – 3 set, 12 reps

Basövningar

Lutande Hantelpress – 5 set, 10-12 reps

Lutande Hantelflyes – 5 set, 12 reps

Kompletteringsövning

Cable-Flyes Ovanifrån – 4 set, 12 reps

Som ni märker så körde jag ingen bänkpress idag utan mest lutande övningar, orsaken till detta är att jag valt att dela upp så att jag kör ovansidan av bröstet som fokus idag och kör alla plana pressövningar på fredag när jag kör mitt nästa bröstpass som ersätter veckans i vanliga fall andra benpass nu när de är bortplockade ifrån träningsschemat, ett effektivt sätt att få kroppen att inte vänja sig vid samma övningar varje gång utan att behöva vänta en vecka med att köra muskelgruppen igen.

wpid-wp-1435682175654.jpeg

Avslutade passet med lite posering och formkoll, de två bilderna jag lagt upp här i inlägget är dagsfärska med cirka 1 timme, vikten är jag inte helt hundra på eftersom jag skall väga mig i morgon men känslan är att jag väger kring 74,6kg på mina 175cm vilket gör att vikten inte är något stressmoment in för nästa veckans formtoppning.

Nu blir det till att leka med min och sambons nyinförskaffade familjemedlem, nämligen Herr Playstation 4!

Ha en god fortsättning så hörs vi i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s