2 veckor kvar!

Har varit galet dålig på uppdatering den senaste veckan så mycket av anledningen till att jag skriver dethär inlägget är väl för att försäkra mig själv om att mina kunskaper i meningsuppbyggnad och nyttjande av det svenska språket inte gått förlorat tillsammans med att kilon kroppsfett inför Tammerpokalen om två veckor.

Precis! 2 veckor kvar till showtime, ögonblicket jag väntat på i nästan 4 år, målet jag kämpat så hårt för i 20 veckor och snart är jag äntligen vid mållinjen. Vägde mig igår morse och kan glatt meddela att jag för FÖRSTA gången under dieten klarar min invägning till tävlingen, 75kg blankt stod vågen på och det betyder i sin tur att jag spikat ett av mina mål, att vara färdigbakad viktmässigt 2 veckor i förväg, allt för att kunna ha lite marginal.

wpid-wp-1435488925897.jpeg

När man går på diet så är man väldigt begränsad nöjesmässigt och att sätta sig på uteservering i det fina vädret en varm sommarkväll lockar oerhört, då är det tur att man har goda vänner som också är i ”branschen” och som föreslår att vi kör ett biobesök, sagt och gjort så kollade jag och min team-kamrat Johan på nya Terminator: Genisys, galen nostalgitripp att kolla på filmer som denna och att även få en skymt av en ung Arnold är ju aldrig fel! Sevärd film, rekommenderas.

11379068_1610373799234904_1259053524_n

För att återgå till förberedelserna för Tammerpokalen så har jag och coach kommit överens om att göra några små justeringar i upplägget kost och träningsmässigt under denna sista vecka innan vi drar igång formtoppningen.

  • 4st Zero-Carbdays istället för 3st.
  • 60 minuter morgoncardio och ingen kvällscardio.
  • Poseringsträning istället för cardio på kvällen.
  • Inga fler benpass.
  • Armar ersätter måndagsbenpasset och bröst ersätter fredagens benpass.

4st låga dagar utan kolhydrater kan i första skedet låta hemskt, men däremot skall vi ha i åtanke att jag slipper att gör cardion på kvällarna som annars är det som tar emot mest, mycket av detta är för att få benen att släppa lite på sin konstanta stress och släppa på vätska som de håller när dom fått konstant stryk.

Med lite tur så skall jag kunna greja ner vikten till 74kg någonstans innan min såkallade ”Peak-Week” när man toppar formen inför tävlingen genom att tömma ut överflödig vätska och se till så att musklerna träder fram på ett helt nytt sätt och blir mer fylliga, mer om detta kommer jag att skriva nästa helg när det faktiskt är dags att börja, tills dess så skall jag försöka hålla en någolunda god uppdateringstakt och dessutom försöka få tid att slå ihop en videoblogg.

På återseende!

oc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s