Då ska vi mäta fett!

Vidrigt väder här på morgonkvisten i Gävle, vad gör det? Bara att ta sig upp och jobba, det är för mig själv jag gör det här. Igår körde jag en zero-carbday och otroligt nog så vad energin på träningen rätt okej ändå, det var inga direkta vikter att skryta om på bänkpressen direkt men hantelpressen gick bättre.

Mycket negativt om dessa låga dagar i dieten finns att säga, man presterar inte lika bra på jobbet som man borde, träningen går sämre och man suktar efter energi hela dagen, däremot så är den trevliga effekten av det hela att man blir rätt ”torr” på eftermiddagen och morgonen efter, en kul sak för stunden som ger lite extra motivation.

wpid-wp-1435122800955.jpeg

Formkollade lite igår efter passet och jag börjar känna av att jag närmar en rätt schysst tävlingsform, man brukar ju säga att man skall bara ”färdigbakad” två veckor i förväg och jag vågar inte riktigt säga att jag kommer vara det, däremot kanske när 1,5 vecka återstår, så är känslan just nu och jag får fortsätta att nöta vidare med mina promenader och min kyckling.

Fick även hem min efterlängtade Kaliper igår! Det är ett instrument som ser ut som en stor nypa som mäter millimeter och som används för att göra fettmätningar.

wpid-wp-1435122793900.jpeg

wpid-wp-1435122774336.jpeg

Jag är helt ny på detta område och därför så investerade jag inte i någon värsting som exempelvis en Harpenden som används av den seriöse som exempelvis jobbar merparten av sin dag med att hjälpa andra med fettmätning och träning exempelvis, en sådan kostar närmare 4000:- och jag är inte beredd att lägga dem pengarna på min första kaliper som jag mest införskaffat för att lära mig konsten och mäta på dem i min närhet.

Mätningarna i sig är att man tar millimetermåttet på 4,6 eller 9 punkter vanligtvis och sedan gör en sorts sammanställning för att få fram en slutsiffra som motsvarar personens fettprocent, kan knappt bärga mig tills jag lärt mig det!

Nu blir det jobb till 17:30, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s