Bygg QUADS

Många idag verkar ha otroliga problem med att bygga bra ben, jag läser, hör och ser ofta personer som säger att ”benen släpar”, ”dom vägrar ju växa” och så vidare, ibland så handlar det helt enkelt bara om att tillämpa en ny dimension i träningen, att dag ut och dag in nöta dina knäböj och hoppas på utveckling är inte alls rätt sätt att jobba om du bevisligen inte får de resultat du önskar gällande dina ben.

11255232_996027050430928_2083756741_n

Quadsen (framsidan av låren) är kanske min bästa muskelgrupp tillsammans med armar och axlar och jag har under åren ändrat mina träningsrutiner otaliga gånger för att få fart på utvecklingen, de har gått från att vara min stora svaghet till att bli en av mina styrkor, så pass bra att min överkropp släpar i jämförelse.

Mina benpass består att enkla basövningar som knäböj och raka marklyft men när det kommer till att pumpa ut det sista ut framsidorna så har jag jobbat fram en riktig mördare till avslutning som verkligen gett mina quads en rejält skjuts i rätt riktning.

Enbensspark

  • 3 set på vardera ben
  • Lätt belastning (jag kör 20kg på viktmagasinet)
  • 15-20 Reps på varje ben per set
  • INGEN vila emellan seten

Vanlig Benspark

  • Direkt efter
  • 4 set
  • Tung belastning
  • 8-12 reps

Blodgenomströmningen och pumpen du får till genom att göra denna kombination är verkligen brutal och kommer garanterat ge spår dagen efter i form av jävulsk träningsvärk, samtidigt så är det viktigt att verkligen trötta ut muskeln maximalt för att få utveckling, kort sagt: no pain, no gain.

Ha en god fortsättning på veckan!

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s