Midsommar ur en ny synvinkel

11380030_789318297842175_937176627_n

Efter en massa tidiga morgnar, långa promenader, trötta träningspass och krävande dagar på jobbet så checkar jag ut för denna vecka, långhelg väntar och midsommarfirande i Segersta står överst på agendan för morgondagen. Denna midsommar blir för mig en helt ny av sitt slag då jag dietar över denna högtid.

Att stå över bärsen och nubben är inget jag direkt ser som en utmaning, det har jag gjort förr på midsommar och jag vet att jag klarar mig utan, denna högtid har blivit på tok för sammankopplad med karatefylla, drunkningsolyckor till följd av sprit och stora rubriker i tidningarna dagen efter så att avstå det gör jag med ett sant nöje detta år.

The new thing för mig i sammanhanget är att jag inte detta år har fria tyglar på käket, jag har aldrig dietat över midsommar förr och det skall bli en ny upplevelse att hålla sig inom ramarna för mitt kostschema och hålla aptiten i styr, jag kommer att lyckas självklart eftersom det för min del skulle vara ren idioti att göra undantag ”bara” för att det ”BARA” är midsommar en gång per år, jag har ett mål i sikte och jag är på tok för nära målgången för att slappna av nu, allt eller inget.

Matbiten tycker jag annars att man gott och väl kan gå loss på under midsommar, däremot kanske även du som läser borde ställa dig frågan: MÅSTE du ha nubben? MÅSTE du ha ölen? MÅSTE du dricka dig berusad?

Det är ju trots allt BARA midsommar en gång per år, gör något annorlunda i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s