Ätardag?

Veckan har äntligen närmat sig sitt slut och den ljuvliga fredagskänslan infinner sig säkerligen på många håll, helg är lika med ledighet och för många även fest, lite fest skulle jag våga kalla min kommande helg också, dock utan spriten. I morgon så kommer jag göra mig andra påfyllningsdag för dieten, en ätardag skulle säkert många kalla det också.

Veckan har rullat på bra men har varit rätt påfrestande. All träning, cardio, plugg inför tentan och samtidigt jobba är kanske inte optimalt för att hålla kortisolnivåerna och stressen nere men jag rodde allt i land tillslut, tentan klar igår och nu är det sommarlov ifrån skolan fram till mitten av augusti.

wpid-wp-1434087070780.jpeg

Dietens första ”Zero-Carbday” brändes av i onsdags också, på bilden ovan kan ni se att resultatet av att tömma kroppen på kolhydrater är att en hel del vätska rinner ut och man blir (iallafall jag) jävulskt hård, däremot så är inte energin på topp eftersom det medför ett rejält kaloriunderskott.

För att komma till inläggets delikata rubrik så kommer jag därför att köra en påfyllning imorgon på order av coach, en ätardag skulle säkert många kalla det också, ett begrepp som fått lite olika uppfattningar.

Vad innebär en ätardag?

Jo! Att man väl planerat stoppar i sig saker som annars inte skulle ingå i ens kost, för att fylla på energidepåerna i kroppen så dieten inte blir lika påfrestande för kroppen.

Vad äter man?

På sociala medier så verkar det ofta som att man skall stoppa i sig allt i skräpmatsväg, pizza, kebab, chips, godis, ja you name it, däremot så skall man vara försiktig med att proppa i sig allt man kommer över eftersom det kan medföra att man mer eller mindre äter upp det kaloriunderskott man skaffat sig under veckan och vågen i slutändan visar plus minus noll.

Vad skall jag ladda min kropp med?

Jag kommer utgå ifrån mitt vanliga medium-day schema med lite modifikationer:

  • Jag plockar bort riset
  • 800g sötpotatis
  • FRUKT
  • Riskakor och Nutella

Med den uträknade mängden som jag införskaffat mig för morgondagen så vet jag med mig att jag hamnar på ett kaloriöverskott, kommer få extremt bra tryck i träningen eftersom jag kommer äta en hel del kolhydrater men ändå att kalorimängden inte springer iväg, däremot så kommer mina batterier vara laddade för de sista 4 veckornas diet.

Kör hårt nu allihop och ha en fantastiskt fredag!

Trevlig Helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s