Ny vecka = Nytt matschema

Helgen har kommit till sin ända och det är dags att sammanfatta den gångna veckan, vad har gjorts bra och vad har gjorts mindre bra? Vad skall jag göra mer av nästa vecka och vad bör jag avstå ifrån? Livet är fullt av olika beslut och beroende på hur man gör sina val i vardagen så får livet ett annorlunda utfall, det är därför du ALDRIG kan leva ett liv identiskt med någon annan, såvida ni inte är kloner såklart.

Fick meddelande från coach i morse om hur kommande vecka kommer se ut matmässigt och vi gör ytterligare några justeringar i kostplanen för att lägga i en till växel nu när det bara är 5 veckor kvar, det finns ingen idé med att hamna i en komfortzon och tycka att ”allt rullar på bra” när det är skarpt läge på denna diet, den blir som sagt avgörande hur slutprodukten som jag presenterar den 11:e Juli blir och därav också vilken placering jag får.

wpid-wp-1433675492361.jpeg

Under veckans lopp så har jag enbart kört färsk kyckling då jag varit spytrött på att tina upp kilo efter kilo av en köttprodukt där 13% av varje kilo försvinner när den är färdiglagad, jag har räknat och insett att det blir nästan samma pris i slutändan av att köpa färsk kyckling så därför så bespar jag mig mödan ett tag framöver att tina hela kalaset och äter färsk, god kyckling till mina tre första lagade mål varje dag.

Förändringar i kosten?

Matvarorna kommer vara lika, inga konstigheter. Ändringen är fördelningen av varorna, exempelvis så kommer riset i mitt sista mål att ersättas av sötpotatis, sötpotatis har jag sedan några veckor tillbaka i mitt första mål också så det blir totalt 300g sötpotatis om dagen nu, riset i de övriga lådorna reduceras med 10g okokt per låda och kvällsmålet som tidigare varit Kasein kommer nu istället att bestå av 6st äggvitor för att skapa en bättre mättnadskänsla trots att kalorierna blir detsamma.

Mina lowdays kommer fortsätta i vanlig anda med en sådan dag på onsdagar och en på söndagar, skillnaden här är att vi kapar av alla kolhydrater och verkligen drar ner mitt intag rejält på dessa dagar, genom att göra det två dagar i veckan så kan vi hålla intaget relativt högt på resten av dagarna, något som passar mig mycket bättre än att kapa lite från varje dag.

Träningen då?

Själva styrketräningen fortsätter i samma stuk och jag fortsätter även med 40 minuters morgoncardio varannan dag, därefter även 30 minuter i högre tempo direkt efter träningen på kvällen, det ger en totalt mängd cardio på 30 minuter varannan dag och 70 minuter varannan dag, därav så har vi fortfarande en nödraket att skjuta där ifall viktnedgången stagnerar.

wpid-wp-1433675486996.jpeg

Formen känns i övrigt riktigt bra och jag har under de senaste dagarna hållt en hel del vätska pågrund av mycket cardio som kroppen inte riktigt varit van med och att jag har solat en del, däremot så börjar jag torka till lite nu under dagens lowday och med bildreferensen ovan så känner jag mig rätt nöjd hur allt ser ut med 5 veckor kvar till showtime.

Nu blir det lite tentaplugg och sedan sömn

Hörs nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s