Allt utom stark – Just nu är det bara visuellt.

Styrketräning förknippas idag väldigt mycket med sitt namn, nämligen STYRKEträning, kanske något för mycket i min mening, en hel del personer som vistas på gymmet av den självklara orsaken att bli starka, men även begreppet ”Stor och Stark” kan vara rätt missvisande, jag får ofta höra att jag ser stark ut, men i själva verket vet jag personer som väger betydligt mindre än mig och visuellt ser mindre ut, men ändå är starkare.

Skärmavbild 2015-06-01 kl. 22.59.20

Just nu så går den estetiska biten i min träning bättre än någonsin, det beror till största del på dieten och tävlingssatsningen som jag gör mot sommaren men det som fått lida i detta sammanhang är utan tvekan styrkan som fått backa undan i skuggan av repståligheten och muskelkontakten, det är nog svårt med att få muskelkontakt under tiden man har ett kaloriunderskott under längre tid så att lasta på för mycket vikt och offra muskelkontakten är som att dricka vatten utan att kunna släcka sin törst, rent bortkastat.

Benpasset igår är ett bra exempel på att styrkan börjar falera mer och mer nu cirka 6 veckor ut ifrån Tammerpokalen, på måndagar kör jag framsida ben och inleder alltid med 5 set knäböj, en serie böj som gick som följande.

50kg x 16

60kg x 13

80kg x 12

90kg x 8

90kg x 7

Vanligtvis så brukar mina tyngsta arbetsset under offseason ligga kring 120kg och mina starkaste ”singlar” brukar ligga kring 140-145kg, en avsevärd skillnad gentemot nu, men man får ju självklar även ha i åtanke att jag är 13kg lättare än i Februari också.

Skärmavbild 2015-06-01 kl. 23.06.31

Hur som helst så smids planerna för fullt huv jag skall gå tillväga efter tävlingen för att komma tillbaks i mina ordinarie vikten i samtliga övningar och även hur jag skall få dem att öka, helgen i Sundsvall med mycket styrkelyftsprat med bland annat Kristian i teamet som är svensk mästare i utrustat SL gjorde mig sjukligt taggad på att blir starkare och även om jag i grunden är kroppsbyggare och har för avsikt att jaga muskelkontakt när jag tränar så vet jag att ju större vikt jag kan förflytta i mina arbetsset när jag tränar, desto mer massa kommer jag kunna lägga på mig,

Nuff said, nu är det fullt fokus hela vägen i mål, inte tappa siktet, bara köra.

Sundsvall nästa, ha en god fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s