Enkel och mättande mat – Kyckling med Sötpotatis & Broccoli

Kostprogrammet har kastats om en hel del den senaste tiden och jag har gått ifrån att äta basmatiris till att äta parboiled ris, jag har helt plötsligt bytt ut 50g ris mot 150g sötpotatis och 200g kyckling har förvandlats till 200g torsk, förändring förnöjer och resultaten har kommit därefter, en personlig favorit i kostprogrammet just nu är min lunchlåda nummer 1 för dagen, alltså målet jag äter några timmar efter frukost.

Eftersom jag inte har varit så aktiv och postat några fyndiga recept under den senaste tiden pågrund av begränsad diet så hade jag tänkt att berätta hur jag gör min dietmat lite roligare.

Vad behöver du?

  • 200g Kycklingbröstfilé
  • 150g Sötpotatis
  • 50g Broccoli
  • Kryddor (Jag använder Magic’s kalori och saltfria kryddor för stunden)

Slå igång ugnen på 200 grader och skala sötpotatisen medans ugnen värms upp, skär därefter sötpotatisen i skivor som du själv tycker är lagom stora, alla har sin egen smak gällande detta. Sätt in i ugnen i 35 minuter.

wpid-wp-1433103577073.jpeg

Tvådela kycklingen och väg upp 200g, lägg på kryddningen och gnid in den med fingrarna så att filébitarna är helt täckta, kör dem i stekpannan tills de är genomstekta och får en fin yta.

wpid-wp-1433103584097.jpeg

Servera kycklingen (eller lägg i en matlåda) tillsammans med sötpotatisen och broccolin (den behöver inte tillagas, tina upp och dela i lagom stora bitar).

Näringsvärde

376 kcal

33,3g kolhydrat

26,8g protein

3g fett

Smaklig Måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s