Resultat från mätningen

wpid-wp-1432606599852.jpeg

Fick igår ett trevligt meddelande ifrån min teamkamrat Kristian Sewén, vi gjorde ju tidernas kanske mest udda kalipermätning i lördags, mitt på en parkering i Sundsvall då vi kom på det rätt sent så det var bara att kasta av sig tröjan och ge en dubbelbiceps till alla förbipasserande!

Fick som sagt resultatet igår och det ser som sagt ut att röra sig i rätt riktning, förra gången (när jag vägde kring 80kg) så visade mätningen 9,8% så en minskning på 1 procentenhet för cirka två kilo känns rimligt.

För er som undrar hur man gör en sådan mätning så använder man sig av ett mätinstrument som kallas för en kaliper, en sorts nypa som ger ett resultat i millimeter, man mäter 6-9 olika punkter på kroppen och sammanfogar sedan dessa med en uträkning till ett resultat av fettprocent, denna metod är BETYDLIGT mer tillförlitlig än en såkallad Tanitavåg (= En våg som ”mäter” ditt fett och dina muskler).

Jag kommer förhoppningsvis själv att införskaffa mig en kaliper och försöka lära mig den ädla konsten av avläsa människors kroppsfett, dels för att alltid kunna ha ett riktmärke hur jag själv ligger till, sen även för personer i min omgivning.

Nu blir det Sundsvall, tåget går om 45 minuter, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s