World Bench Press Championship 2015

Vilken otrolig helg, jag tror aldrig att jag hört så mycket vrål i arena av mindre format och sett så många olika nationaliteter på en och samma gång, under helgen så har jag stått i MM Sports monter på VM i Bänkpress på Tonhallen i Sundsvall tillsammans med mina teamkamrater Kristian Sewén och Johan Sjöö, en av årets hittills roligaste helger.

Vi anlände till Sundsvall kring 21 tiden på torsdagen och checkade in på tävlingshotellet, värt att notera är att tävlingen pågick från onsdag till idag, vilket innebär att vi inte körde montern hela tävlingen, vi fick förmånen att träna på Sundsvalls (och kanske Sveriges bästa) gym IronWorks under hela helgen och inledde vår vistelse i Sundsvall där med ett sent kvällspass, tack till Lars Berglund för att vi fick träna hos er!

wpid-wp-1432388180104.jpegFormkoll på IronWorks 21/5

Ryggen tajtar upp sig bit för bit och det börjar skymtas den såkallade ”julgranen” vilket innebär att jag närmar mig en relativt låg fettprocent, vikten ligger kring 78,6kg nu, har inte haft tillgång till en våg under helgen så jag kör en vägning i morgon.

wpid-wp-1432388125903.jpeg

wpid-wp-1432388129900.jpegwpid-wp-1432388121621.jpeg

Fredagen inleddes rätt lugnt i montern vilket var förståeligt med tanke på att de flesta arbetade och det var mestadels åskådare ifrån andra länder som var på tävlingen vilket är oerhört kul. wpid-wp-1432388139567.jpegHelt otroligt att se hur stort intresset för styrkelyft i allmänhet är internationellt, jag själv personligen hade ingen aning om att Japan hade såpass många duktiga bänkpressare och ännu roligare var att det var dom som fattade mest tycke för våra kläder, rätt häftigt om man ser MM Sports kläder på vift i exempelvis Asien.

wpid-wp-1432388157929.jpeg

Lördagmorgonen inleddes på bästa möjliga sätt med ett glädjefyllt pass på IronWorks med Kristian, Johan och även Andreas Linnsén som gjorde oss sällskap, jag körde lite rygg och råkade, utan att tänka mig för vad jag gav mig in på tacka ja till en liten ”Bicepsbattle” med Andreas som gick ut på att göra 5 repetitioner hantelcurl på varje arm inom loppet av 45 sekunder, när de är slutförda så fick man vila tills nästa 45 sekunders period började, efter 3-4 set så kommer Kristian och berättar att Andreas vunnit Fitness Five ett flertalet gånger och därmed så var jag slut som artist!

wpid-wp-1432406495555.jpeg

Avslutade denna tävlingshelg med att lägga vantarna på min från och med idag käraste ägodel, nämligen boken ”Optimal Styrketräning” som är skriven av min största förebild inom kroppsbyggningen, nämligen Anders Graneheim, fick den dessutom signerad med en personlig hälsning och därmed var euforin och glädjeruset ett faktum, boken är verkligen grym och lättläst, kan starkt rekommendera den!

Nu avslutar jag lördagskvällen med att kolla Eurovision Song Contest och se om Måns kan få något vettigt uträttat.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s