Dags att lägga i nästa växel!

Söndag är åter kommen, min numer traditionella lowday har inletts och jag har hittils fått i mig frukost och lunch #1, under gårdagen så fick jag meddelande från min käre coach att det är dags att dra i nästa växel i dieten, det är ju trots allt bara 54 dagar kvar till showtime och man måste ta sig ur komfortzonen för att utvecklingskurvan skall gå uppåt och inte stagnera.

wpid-wp-1431858788415.jpegOm vi bortser från att ljuset och min undermåeliga hudfärg raderar ut all volym på bröstet så känns formen rätt bra!

Från och med i morgon så kommer havregrynen plockas bort från frukosten och ersättas med ägg istället, genom att göra detta så kommer jag troligtvis att släppa lite mer vätska mellan hud och muskler samtidigt som vi skär ner kalorierna en aning, därefter så ersätter vi mina 50g okokt ris i första matlådan med 150g sötpotatis istället, även där så skär vi av en del kalorier men eftersom sötpotatisen i vikt väger mer så kommer det att skapa en bättre mättnadskänsla hur som helst.

Små förändringar allt eftersom är bättre än att blåsa på allt på en och samma gång, allt för att kroppen skall hinna anpassa sig och det gäller oavsett om du är motionär eller atlet på högre nivå.

Andelen cardio ökas upp med 10 minuter per dag nu också, det kommer med andra ord att bli 30min istället för 20 minuter som jag tidigare kört, inget drastisk förändring direkt utan små steg framåt, jag vet vissa personer som redan från dag ett på dieten verkligen bränner på med 60 minuter om dagen men resultatet av det blir ofta att man förbrukar alla sina ”nödraketer” och får panik om vågen står stilla de sista veckorna innan tävling, jag föredrar att ha en uppsjö av nödraketer att bränna av när det behövs.

wpid-wp-1431858777819.jpeg

Sist men inte minst innan jag drar mig till Bomhus för att fira farsgubben så vill jag slå ett stort slag för Njie’s AloeVera Diet med granatäpplesmak, väldigt gott och inga onödiga kalorier på kuppen!

Nu får det vara slutfilosoferat!

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s