Återhämtning i 3 steg.

wpid-wp-1431707774796.jpeg

Kom precis hem ifrån ett benpass från helvetet, riktigt bra kontakt i hamstrings och kan verkligen föreställa mig träningsvärken jag kommer ha i morgon. Eftersom jag i tidigare inlägg tjatat en del om näringstiming inför träning så tänkte jag även ta att tjata om återhämtning EFTER träning.

Många brukar svepa en proteindrink direkt efter och sen vara nöjd med det, saken i det hela är att 25g protein och 125kcal kommer inte direkt att gynna varken kroppens återhämtning eller stimulera musklernas utveckling maximalt, därför tänkte jag kort berätta hur jag sköter min återhämtning efter träning.

Direkt efter – 10g Body Science BCAA XX (Grenade Aminosyror)

Cirka 20-30 min efter – 30g Body Science Whey-100% (Vassleprotein)

Cirka 60 minuter efteråt – 200g Kyckling + 50g okokt ris (100g kokt)

När jag inte dietar så brukar jag även tillsätta en del snabba kolhydrater i både aminosyrorna och proteinet i form av Maltodextrin men eftersom målet just nu är viktminskning så får kolhydraterna från riset räcka, ni som inte deffar för stunden rekommenderar jag starkt att ni även tillsätta extra maltodextrin med andra ord.

Varför dricker jag aminosyror direkt efter istället för protein?

Jo! När protein som du äter bryts ner och spjälkas så omvandlar kroppen dem till aminosyror, genom att tillsätta aminosyror i sin rena form så kan jag tillgodose mig återhämtningen som en proteindrink hade gjort utan att kroppen behöver spjälka dem, därefter tillsätter jag proteinet för att ge en ytterligare utsöndring av aminosyror för att fortsätta återhämtningen tills jag får i mig min mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s