Lowday?

Många ställer sig säkert frågan om vad jag egentligen menar när jag skriver low eller highday, idag är en lowday och jag tänkte kort redogöra vad det är, varför jag gör det och vilka fördelar det har för din kosthållning.

Egentligen så är en lowday vad det egentligen låter som, en dag när man ligger lite lågt på maten och jag har en sådan dag en gång per vecka, alltid på söndagar eftersom jag inte har något träningspass på schemat då utan helt och hållet fokuserar på att göra klart maten för den kommande veckan istället och tar det lugnt.

wpid-wp-1431277261901.jpegEtt typiskt lowday mål.

Poängen med det hela är att kunna lägga sig på ett större kaloriunderskott utan att det påverkar ens egen prestation, eftersom jag inte har någon träning på schemat så är jag inte i samma kaloribehov och kan således skära av hälften av kolhydraterna i matlådorna, plocka bort havregrynen i frukosten och ersätta med fyra äggvitor och ett helägg samt lägga in mer grönsaker.

En annan fördel med detta för mig är att kolhydrater i sig binder en del vätska och genom att minska dem under min vilodag när jag inte behöver dem i samma utsträckning så kan jag släppa på lite vätska inför invägningen som jag har varje måndag, på så vis så får jag en mer rättvis vikt att jämföra med och när jag därpå fyller på med alla kolhydrater på måndagen igen så har jag en bättre insulinkänslighet som bidrar till att jag får bättre tryck i veckans första pass, helt enkelt så kan jag kickstarta den nya träningsveckan genom att ligga lågt dagen innan.

VIKTIGT att poängtera är att jag ENBART gör detta på mina vilodagar, genom att ha upprepade lowdays så kommer man tömma ut sina glykogendepåer och prestera dåligt på träningen, kolhydrater är väldigt viktigt och avgör ens prestation.

För att gå över på lite vardagssnack så har jag nu under helgen börjat arbeta med min andra kund i onlinecoachingen nu, den första killen jag hjälpt har gjort fantastiska resultat sedan februari när vi sparkade igång och samma utfall väntar garanterat för min andra kund också.

Känner att jag inte skall ta på mig mer jobb än vad jag kunnat hantera då jag vill leverera 100% till varje person jag hjälper och känner nu att jag kunnat gå över på att hjälpa mer än bara en, så förhoppningsvis så kan jag nog inom kort sträcka mig till att hjälpa några till.

Fick dessutom fjutt på min mail idag så alla frågor gällande onlinecoaching och kost/träningsschema individuellt anpassade för dig kan du skicka till martin@troive.com.

Nu skall maten göras klart, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s