Axlar går snabbt

Hemma från Sundsvall, ingen skola i morgon, träningen klar och morgondagens matlådor är strax färdiga, kan det finnas nån bättre känsla än att man har koll på läget och struktur på det som komma skall? Nej justdet. De gångna dagarna har kantats med tidiga morgnar och sena kvällar, rätt dåligt tryck i träningen men det är nog mest en omställningsfråga.

Under kvällen så gick jag igenom axlarna, den muskelgrupp som tillsammans med bröstet utgör grundpelarna för vad man brukar kalla en atletisk fysik, jag kan inte mer än hålla med, det positiva när man är trött och skall träna axlar är att det går relativt fort.

Axlarna är uppdelade i tre partier, framsida, baksida och utsida, för att bygga runda, fina och massiva axlar för att hålla upp t-shirten som du vill fylla ut så är det några enkla riktlinjer att gå efter.

2st övningar för framsidan – Förslagsvis militärpress eller sittande hantelpress samt frontlyft.

2st övningar för utsidan – Förslagsvis sidolyft med hantlar samt sidolyft i cable.

2st övningar för baksidan – Förslagsvis omvända flyes och kryssdrag.

Tabben som många gör när de tränar axlarna är att de glömmer att träna baksidan av dem och resultatet av det akompanjerat med den obligatoriska överdosen av bänkpress på måndagar (även känd som ”International Chestday”) leder slutligen till en framåtrotation i överkroppen som slutar att man får en kass hållning och närmast blir stämplad som en discogymmare även om man råkar 70cm omkrets på låren.

Total tidsåtgång för att genomföra dessa övningar kan med ett gott tempo uppgå till cirka 40 minuter vilket gör axelträningen oerhört tidseffektiv, vet du med andra ord med dig att du kommer ha dåligt med tid en specifik dag i veckan att träna så lägg axelpasset där kort sagt.

wpid-wp-1431020651331.jpeg(Foto: Kristian Sewén)

Axlarna för mig börjar ta sig rätt okej och det börjar titta fram lite räfflor i bra ljus vilket tyder på att jag inom något kilo till ner kommer kunna ser dem även i sämre ljus, bilden ovan av cirka 2 veckor gammal från teamträffen i Stockholm och redan där kunde jag skymta bra konturer.wpid-wp-1431020659571.jpeg(Foto: Kristian Sewén)

Nu under morgondagen så skall baksidan av låren få sig en omgång i vanlig ordning, jag är ledig från skolan och jobbar lite på Folksam under dagen istället vilket gör att jag kommer i bättre rutin för maten och näringstimingen blir bättre, håller jag mina tider gällande maten så blir det också mycket lättare att bedöma en rättvis morgonvikt då allt hinner smältas i magen (och förhoppningsvis komma ut, haha.)

En annan trevlig sak är att ni kommer finna mig och Johan (mannen till höger på bilderna) i MM Sports monter på VM i Bänkpress som går av stapeln i Sundsvall i slutet av maj, vi kommer vara på plats under fredagen och lördagen (22-23 Maj) så har ni vägarna förbi så passa på och köpa lite kvalitetsprodukter och snacka lite.

Det var allt för i kväll, ha en god fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s