Spetsa din gröt! – Dietgodis

Morgonstund har guld i mun brukar det sägas, sen finns det morgonmänniskor samt kvällsmänniskor, jag är snarare en av det senare slaget men morgon är ändå en speciell stund eftersom jag får äta dygnets kanske godaste mål, frukosten.

Gröten är ett självklart val för mig när det kommer till frukost, det är näringsrik, billigt, går snabbt att tillaga och kan varieras i oändlighet, dock där man dietar så blir möjligheterna lite begränsade så då gäller det att tänka till.

Nu såhär på förmiddagen så tänkte jag visa ett busenkelt sätt hur ni spetsar er havregrynsgröt på morgonen och på så sätt inte behöver ha någon sylt, socker, jordnötssmör eller dylikt, det är gott som det är nämligen.

ProteinGröt – 1 Portion

1 Portion Havregrynsgröt

30g av ditt favoritproteinpulver

Vatten

How to do:

wpid-wp-1425974898887.jpeg

Börja med att tillaga din gröt, antingen i mikron eller på spisen, i morgonstressen är det dock ofta skönt att bara slänga in skålen i mikron två minuter.

wpid-wp-1425974913742.jpeg

Blanda dina 30g proteinpulver med cirka 150ml vatten medans gröten tillagas, ju mindre vatten desto starkare smak, jag brukar använda Body Science Whey 100% Double Rich Chocolate.

wpid-wp-1425974923494.jpeg

Ta ut gröten ur mikron/kastrullen och rör om lite lätt med skeden, därefter så tillsätter du proteinet som du tidigare blandat i skålen istället för mjölk.

wpid-wp-1425974930973.jpeg

Klart! Du kan även röra om alltihopa lite extra för att få smaken från proteinet att blanda sig mer med gröten, chokladsmak är att rekommendera för gröten, det går ihop fasansfullt bra.

Hur mycket extra kalorier har vi lagt till? Inte mer än 125kcal.

Hur mycket hade det varit med sylt och socker? För mycket, säkerligen det tredubbla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s