Konsten att undvika sötsaker

Förutom att vi svenskar är väldigt duktiga på att festa som jag skrev igår så är det ännu ett fenomen som är som en oskriven regel i Sverige, nämligen fika! Vi är så bra på det att det inte en finns någon motsvarighet till det på andra språk.

image

I morse så tog jag en sväng in på pressbyrån för att köpa en kopp kaffe, skolans kaffe är sisådär och jag värdesätter bra kaffe i dessa tider, jag möts direkt att den ljuvliga doften av nybakta bullar och diverse andra bakverk, när man hållt sig borta från sötsaker i 3,5 vecka så är verkligen den här doften löjligt frestande och det är ett rent under att jag inte köpte med mig en bulle i ren morgontrötthet.

Liknande situationer uppstår på arbetsplatser, det dukas upp smörgåstårtor, kladdkaka, semlor, bullar ja you name it och den dagliga trefikan är på många företag en helig stund på eftermiddagen, frestelsen finns där men vad för mindset skall man ha för att inte stryka med?

Allt hänger självklart på hur man är som person och vad ens mål är. Under hösten är jag inte så kräsen med kosten så där kan jag gott och väl unna mig fikat, däremot på våren är det oftast diet  och då vill jag undvika sötsaker, tänket som jag har är lite olika från stund till stund men det finns några saker som jag brukar förhålla mig till.

1. Det skulle vara jättegott med denhär bullen, men väntar jag tills efter dieten slut så kommer det antagligen vara ännu godare, för då har jag VERKLIGEN förtjänat det.

2. Den här bullen väger säkert kring 300kcal, lika som en cheeseburgare på McDonalds, men även som kring 250g kyckling som gör mig mer gott eftersom jag kommer hålla mig mätt längre.

För att applicera dessa två påståenden för en vanlig motionär så kan påstående nummer 1 jämföras med att ha en dag i veckan som du får äta vad du vill.

Gällande påstående 2 så kan man visualisera att man är på trefikan men att man istället tar en proteinbar eller lite kvarg istället för fikat, det kommer synas i spegeln och blodsockret kommer vara jämnare.

Hoppas detta kan ge en extra tankeställare till vilka alternativ man egentligen har, ingen måste fika för att alla andra gör det, även om det kan verka så.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s