Lill Lördag? Biceps & Rygg på schemat!

Har alltid fascinerats om hur många olika anledningar som svenskarna har skapat för att kunna festa, två helgdagar, sen är det torsdagsöppet på flera nattklubbar samt att man firar ”Lill Lördag” där vissa blåser på med flaskan trots att arbetsveckan inte är slut, det roliga är att det är specifikt för oss svenskar tydligen.

Jag lyssnade nyligen på ett äldre avsnitt av Body Radio när en av våra bästa kroppsbyggare Samir Troudi gästade podcasten och han tog upp det faktum att vi svenskar är fasansfullt duktiga på att leva aktivt och träna, rekordmånga vill ha en hälsosam livsstil men det som i hans teori var orsaken till att många inte riktigt har tagit det ”to the next level” och verkligen fått den utvecklingskurva fysiskt som man skulle kunnat få är pågrund av att svenskar dessutom är ruskigt duktiga på att festa till det.

Det är nästan en oskriven regel att minst festa till det en gång per vecka men många drar det gärna till att köra tvådagars på helgen och dessutom bränna på med en barrunda på onsdagen innan. En gång då och då gör verkligen ingen skada men blir det en vana att festa varje helg så hämmar man en stor det av den utvecklingen som de flesta eftersträvar.

wpid-wp-1425501958474.jpeg

För min del så blev det biceps och rygg istället för cocktails och bira, ett rätt bra pass med schysst kontakt i bössorna och kände mig löjligt stark i ryggen då jag körde 12 reps med 90kg i breda latsdrag trots kaloriunderskott, något som jag annars inte brukar köra ens under offseason, toppade dessutom det med rätt tunga hantelroddar och lite andra övningar och avslutade det hela med några set marklyft med lättare vikt.

Provade på att fånga Kevin Levrones signaturpose på bild, jag börjar verkligen förstå orden från coach om att man ser helt bröstlös ut i den posen om man inte besitter riktigt bra med massa på brösten, det blir nog inte denna i mitt fria program på Tammerpokalen men kul att se hur det ser ut ändå, fick ut axlarna helt okej och armarna blev fylliga, dock är mitt bröst problemet.. Får prioritera det under höstens byggarperiod.

wpid-wp-1425501962910.jpeg

Eftersom ljuset är så löjligt bra så blev inte formen riktigt rättvis på bild, ser oerhört tanig ut, däremot ser bröstet lite trevligare ut i denna vinkel, haha!

Nog filosoferat, nu blir det sängdags, imorgon står axlarna på schemat!

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s