Nyttig chokladpudding – Dietgodis

När skymningen kommer för oss svenskar så är det inte helt ovanligt att man ätit sin middag, antingen själv eller med familjen och sedan därefter placerar sig i tv-soffan och kollar på allas vår dumburk (tillplattade dumburk numer).

Absolut inget illa mot tv:n men det är ofta i detta skede som sötsuget kommer på kvällskvisten och det är inte helt ovanligt att det slinker ner lite godsaker till efterrätt, just av denna orsak tycker många att det är jobbigt att dieta och avstå kvällsmyset med glassen eller godiset. Här kommer ett litet tips på chokladpudding som jag gör varje kväll, trots att jag är på diet och det är en riktig sötsugsdödare!

”Kaseinpudding” – 1 Portion

• 30g Kasein med chokladsmak (Jag använder Body Science Casein)

• Vatten

How to do:

wpid-wp-1425330426786.jpegMät upp 30g Kasein i en skål, saknar du matvåg så kan du använda ett decilitermått och måtta upp ett lätt rågat mått för att hamna ungefär kring 30g.

wpid-wp-1425330433759.jpegBlanda i vatten, ta först litegranna, rör om med en sked tills vattnet sugits in i pulvret och upprepa processen tills allt pulver är ihopblandat till en krämig pudding.

wpid-wp-1425330438625.jpegVoila! Färdig att serveras!

1 Portion pudding ger ungefär:

Energi – 123 kcal

Protein – 25g

Kolhydrater – 2,6g

Fett – 1,3g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s