En vanlig matdag i dieten tecken.

Äntligen är jag åter positionerad i soffan hemma efter ett benpass med halvtaskig energi men ändå med relativt bra pump, sista målet lagad mat står för dörren och äntligen kan man slappna av och bara ta det lugnt resten av kvällen. I det här inlägget så tänkte jag gå igenom lite kort och enkelt om hur en matdag ser ut för mig under dieten, fick frågan av en väns käre mor och jag kom på mig att jag faktiskt inte berättat så mycket om mitt dietupplägg.

Själva matmängden och kalorierna tänker jag inte delge mig av eftersom mitt kostschema skräddarsys av min coach och är därför anpassat för mina förutsättningar, med andra ord så kan jag säga att resultatet inte skulle vara densamma för exempelvis min sambo om hon skulle äta enligt mitt schema med tanke på kaloriberäkningen.

lårsvepVi inleder det hela med en liten bild på mina söndermalda ben som sakta men säkert börjar forma till sig till något som känns dugligt, haha!

Exempel på en vanlig dag i matens tecken (arbetsdag i Gävle)

08:30 – Kliver upp.

08:45 – Frukost bestående av havregrynsgröt samt lite vassleprotein. Extra tillskott av D-vitamin, Omega-3 samt en multivitamintablett.

10:30 – Börjar jobba.

12:30 – Lagat mål nummer 1 – Kyckling och ris + tillskott av CLA (Konjugerad Linolsyra).

15:00 – Lagat mål nummer 2 – Kyckling och ris.

17:00 – Lagat mål nummer 3 – Kyckling och ris.

18:30 – Grenade Aminosyror (BCAA) + Body Science 3-pH-CM Kreatin.

19:10 – Träning.

20:30 – Grenade Aminosyror (BCAA) + Maltodextrin (Snabba kolhydrater).

21:00 – Vassleprotein.

21:30 – Lagat mål nummer 4 – Nötfärs och ris.

22:30 – Kasein (Proteintillskott med långsamt upptag).

23:00 – Läggdags.

Ganska basic och inte konstigheter, mestadels fast föda av den enkla orsaken att det mättar bättre än en massa proteindrinkar trots att kalorimängden skulle vara densamma.

Vem som helst kan nyttja detta upplägg för att tappa i vikt men då gäller det att man själv räknar ut sitt eget energibehov per dag och reglerar måltidernas storlek utefter det, det kan låta som mycket mat men sanningen är att 1kg nötfärs på en dag motsvarar ungefärligt kalorierna av en normal pizza, med andra ord kan du bli BETYDLIGT mer mättad av färsen och istället äta ett helt kilo per dag med gott samvete medans kollegan maler en pizza på lunchen.

Det var allt för denna gång.

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s