Förberedelse är A & O

Nu är det åter söndag igen, sista möjligheten att ladda batterierna för en ny vecka på antingen skola, arbete eller kanske tillochmed båda två, det är dessutom den heliga förberedelsedagen i matens väg.

För många människor i det långa landet lagom börjar söndagen med illamående och huvudvärk efter de storslagna bravaderna kvällen innan, det är då lätt att man beställer en pizza på hemleverans och sen bara ligger i soffan tills skymningen infaller och det är dags att lägga sig igen, på det viset så skulle iallafall jag komma ur rytmen väldigt mycket eftersom min vardag är väldigt beroende av förberedelser, inte minst i matväg då jag alltid vill ha koll på att jag får i mig det jag behöver.

gains on the table

Självklart är jag inte mer människa att jag också äter ute på luncher ibland men nu när dieten är igång på allvar så finns det inget utrymme att skjuta från höften utan alla bitar måste sitta och därför är det bättre att hålla sig till planen, till punkt och pricka.

Shoppingen:

6,6kg Nötfärs

Röd & Gullök

2kg Basmatiris

Detta är mat som räcker troligtvis en hel vecka, 4 matlådor om dagen, 7 dagar i veckan, låter rätt jobbigt att fixa med?

Ja, skulle jag stå varje kväll och förbereda fyra stycken matlådor för kommande dag så skulle jag knappt ha någon fritid men det är också därför jag avsätter tid varje söndag att sno ihop veckans måltider för att spara tid i veckan och se till att jag har min mat när jag behöver den, låter mer behagligt, eller hur?

Brukar du göra morgondagens lunchlåda kvällen innan? Prova att göra alla lådor på en gång!

Äter du alltid ute på lunchen? Prova att göra maten själv för en hel vecka, det kommer spara tid, pengar och dessutom ge dig bättre förutsättningar för en stark, snygg och välmående kropp.

Nu skall jag ta mig an ett träningspass med inslag av axlar och armar, kan knappt bärga mig.

Hörs senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s