Ätardag?

Rubriken på detta inlägg kan ha en mängd olika betydelser, för vissa kan det handla om en dag i veckan man får stoppa i sig allt vad man kommer över, för andra kan det innebära att man får äta extra mycket fast av samma mat som vanligt, för somliga som mig så innebar det idag att jag bytte ut en måltid.

Bilden av vad en ätardag är kan skifta i många anseenden men det vanligaste här bland vanliga ”svenssons” är att det är en dag i veckan där man avviker från sin kostplan och stoppar i sig annat, inte helt ovanligt är det att det blir både pizza, hamburgare, kebab, glass, chips och lösgodis. Det konstiga i det hela är dock att när vi då hör ordet ”ätardag” direkt sammankopplar det med en dag man stoppar i sig skräpmat, det är långt ifrån fördelaktigt på diet och något man skall undvika.

nästet burgare

Kan man undvika ätardagar så skall man självklart göra det, i mitt fall idag så hade jag och sambon planerat in detta restaurangbesök på alla hjärtans dag sedan tidigare då jag till en början egentligen skulle påbörjat dieten nu på måndag, så blev inte fallet så jag valde att göra en avvikelse från kostplanen och äta några smårätter med sambon på Nästet i Gävle.

nästet dessert

Vad gör detta annorlunda? Jo! Jag bytte ut ETT mål ur min kostplan mot denna mat, jag började ju inte dagen med rostade mackor, pannkakor, frosties och O’boy utan jag bytte ut ett enda mål och gjorde resten som vanligt, genom detta så medför det inte så stor påverkan på min viktnedgång.

Ett annat sätt man kan göra en ätardag på vettigt vis är att man håller sig till kostplanen men ökar upp mängden kolhydrater i maten för att ge kroppen en extra energiboost, fördel är om man isåfall gör det inför veckans tyngsta träningspass, just för att ge lite extra ork.

Slutsats?

Kan man undvika ätardagar? GÖR DET!

Klarar man sig inte utan? Byt ut ett mål ur kostplanen eller ät mer av din ordinarie dietmat.

Något mer? Pula inte i dig allt skräp du hittar, i värsta fall lyckas du äta upp det kaloriunderskott du haft under veckan och vips så är 7 dagars dietande förgäves.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s