Alla pass går inte till historien

Veckan är snart genomarbetad och dietens första 7 dagar är snart klara, dock så började dieten på sämsta tänkbara sätt genom att jag drog på mig en förkylning som hittills i skrivande stund har begränsat mig till två träningspass denna vecka, tur som det är så har det varit de tyngsta musklerna att träna, nämligen ryggen som jag körde igenom i måndags och benen som jag körde igenom idag.

quadzilla

Eftersom de senaste passen har haft mycket fokus på baksidan av låret så lade jag allt krut på mina framsidor idag. Benpassen är ett dilemma för många killar som tycker att det är tråkigt och menlöst och en gång i tiden tyckte jag detsamma, idag tycker jag att benpassen är bland de roligaste som finns eftersom man får sån underbar muskelkontakt och pump framförallt i framsidan av låret, känslan av att knappt kunna gå normalt direkt efteråt är svårslagen.

Skillnaden mellan att träna baksidan och framsidan är rätt simpel, det är helt enkelt olika övningar som tar på olika sätt.

Baksida:

Raka Marklyft

Utfall

Lårcurl

För att ta några exempel, min personliga favorit är det raka marklyftet och det kör jag helst med hantlar då jag känner att jag får bättre kontakt då än när jag kör med skivstång.

För att lämna denna del av benet bakom oss och gå till framsidan av låret istället så kan vi istället göra en resumé av kvällens i mina ögon misslyckade pass. Trycket infann sig inte och tröttheten spökade något enormt, det första benpasset på länge som kändes helt menlöst kort sagt, däremot skall man inte låta psyket ta över utan det är bara att ta sig igenom passet även om det känns tungt, det lönar sig i slutändan.

Passet:

Knäböj

50kg x 15 reps

50kg x 15 reps

80kg x 12 reps

80kg x 12 reps

90kg x 8 reps

Hacksquat med smal fotsättning

80kg x 12 reps

80kg x 12 reps

90kg x 10 reps

90kg x 8 reps

Enbenspress

80kg x 12 reps

80kg x 12 reps

100kg x 10 reps

Benspark

50kg x 15 reps

70kg x 10 reps

80kg x 8 reps

Dropset 80kg -> 20kg

Nu i efterhand känns det bra men besvikelsen infinner sig ändå mentalt eftersom man var så pass laddad på den underbara känslan av ett benpass med grym energi, något som inte fanns idag, men alla pass går inte till historien, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s