Lets get shredded!

Dagen före dopparedagen, i morgon smäller det, första dietdagen inför sommarens tävling i Sundsvall. Fick kostschemat från coach idag och har spenderat dagen på förberedelser inför morgondagen som att handla råvaror för maten, lagat maten och vägt upp maten, allt för att förenkla det hela.

nötfärs

5,6kg nötfärs blev veckans köttshopping och en lättnad är att jag faktiskt inleder dieten på nötfärs istället för kyckling, mycket godare nu när man plockar bort alla marinader och dylikt så 3 veckor på färs blir mycket roligare, den här köttmängden räcker för 7 dagar och motsvarar cirka 800g per dag.

matlådor

Blev till att steka upp 2,2kg idag och köra resten senare i veckan så maten håller sig färsk och god, imorgon vankas det jobb och blir till att käka på i stort sett varje rast jag har, en ny upplevelse från tidigare faktiskt.

En rätt rolig lärdom i kalorier är att folk pratar ofta om hur svårt det är att hålla igen på maten och man talar ofta om att ”man kan aldrig äta sig mätt på diet” men sanningen är att 800g nötfärs och 200g okokt ris motsvarar dryg 1900kcal, en pizza motsvarar ungefär 1500kcal. Blir du inte mätt på 800g kött? det är 4 måltider.

Nu blir att fixa klart de sista förberedelserna och sen är det bums i säng, imorgon kör vi!

BRING IT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s