Legsday from hell

Kom hem så pass sent igår och skulle upp så pass tidigt idag så fick skjuta lite på skrivandet tills nu när jag har lite tid innan tåget går om drygt 45 minuter. Precis som rubriken lite smått hintar om så kördes det ben igår, träningsvärken sitter som en smäck på dom små stackarna redan nu knappt 12 timmar senare.’

Själva passupplägget i sig var inte speciellt avancerat utformat, lite som jag själv skulle förespråka träning, det skall vara enkelt att förstå och enkelt att utföra, inget krimskrams och udda övningar utan ändåmål.

quads flex

Passet i sin helhet:

Knäböj

50kg – 2 set x 20 reps

70kg – 2 set x 12 reps

80kg – 2 set x 10 reps

100kg – 2 set x 8 reps

Enbens spark

20kg – 1 set x 15 reps

30kg – 2 set x 12 reps

Benspark

50kg – 2 set x 12 reps

60kg – 2 set x 8 reps

75kg – 2 set x 6 reps

Raka marklyft med hantlar

20kg – 2set x 15 reps

25kg – 2 set x 12 reps

30kg – 1 set x 10 reps

Raka marklyft med kettlebell

20kg – 4 set x 15 reps

Inga konstigheter, inga tveksamheter eller övningar som man inte fattar ändamålet av, enkelt och väldigt effektiv, som ni ser så jobbar jag desto hårdare med muskelkontakt än att lasta på en massa vikt vilket kan vara klokt att ha i bakhuvudet.

Håller du korrekt utförande hela övningen? BRA! Då kan du köra med vikten.

Inte? Släpp egot, släpp vikten, gör om och gör rätt.

Tänkte även ta och påminna er som precis kommit igång med träningen nu efter nyår att knäböj (eller Squats som många svenskar tydligen kallar det numer) är en övning som primärt lägger fokus på FRAMSIDA LÅR, inte rumpa som många verkar tro, självfallet så är rumpan involverad med för att bygga rumpa som många tjejer har som ändamål så finns det betydligt mer effektiva övningar som tillexempel Glute Kickbacks och Raka Marklyft.

Nu skall jag kila till tåget, hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s