Snäppa upp vikten?

Skolan är slut för dagen och jag sitter äntligen på tåget, om cirka två och en halv timme så är det dags för ett efterlängtat bröstpass innan det är dags att ge sig för denna dag, dessutom är det bara 8 dagar kvar till julafton!

image

Med dubbla proteinbars i handen och lite ljuv musik i lurarna så börjar tankarna för passet och jag börjar sakta men säkert att försöka visualisera upp en plan på hur passet skall utföras. Ska det vara blytungt? Lätt men intensivt?  Tankarna är många och lika så svaren.

Den senaste tiden så har jag rullat runt på i stort sett samma viktbelastning i varje övning, nu känner jag att det är nog med ”mellanmjölken” och det är dags att kliva utanför komfortzonen! För att utvecklas så måste man ständigt eftersträva progression och successivt öka belastningen, något jag måste erkänna att jag verkligen inte gjort den senaste månaden.

Det behöver inte handla om 30kg extra på varje övning,  det räcker med lite extra i taget, vikt som jag vet att jag klarar av men ändå inte använt av rena bekvämlighetsskäl, passupplägget blir som följande:

Bänkpress – 5 set
Lutande Hantelpress – 5 set
Hantelflyes – 3 set
Cable-Flyes – 3 set
T-bar Press – 3 set

I samtliga av dessa övningar så kommer jag göra ökning av belastningen. I bänkpressen blir det 10kg mer än förra veckan, i hantelpressen blir det 5kg extra och så vidare, förhoppningsvis så gör detta att jag så småningom dessutom kan öka vikten för mina högrepsset ytterligare för att kunna nå vidare utveckling.

Nu blir det en powernap!

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s