Tre Tunga: Armar

Måndag har kommit mot sitt slut och nu är det bara 4 dagar kvar till helg igen, dessutom är det bara 9 dagar kvar till julafton. Som en tidig julklapp så släpper jag nu lös den sista delen i ”Tre Tunga” som i detta fall kommer avslöja mina tre favoritövningar när jag tränar armar.

Armarna är en muskelgrupp som är en av mina bästa, det har de alltid varit och kommer troligtvis alltid vara, dock är det långt ifrån det roligaste att träna i min mening. Det kan verka lite tokigt men är det någon muskelgrupp där jag absolut inte använder någon tung vikt så är det på armarna, just för att muskelkontakten har en tendens att falla bort när man lassar på för många kilon.

1. Cable Pushdowns

En av de mest lättutförda tricepsövningarna som finns. Man kopplar ett dubbelfattat handtag i en kabelhiss och pressar nedåt till fullt utsträckta armar, fungerar dessutom kanon att köra med rep om man vill krama ur det sista ur triceps. Strikt utförande är A & O.

Cable hammercurls

2. Hammercurls

En bicepsövning som både kan utföras med rep i kabelhiss (se bilden) eller med vanliga hantlar. Det speciella med övningen är att man förutom biceps även prickskjuter Brachialis och på så vis dessutom får effektiv träning av underarmens övre del, anledningen till att man får det är för att man håller ett ”hammargrepp” på hanteln/repet istället för ett supinerat grepp som enbart träffar biceps.

3. Dips

Precis som chins är den mest basala övningen för ryggen så är dips detsamma för triceps, en övning som sätter stort prov på armarna eftersom man ett upprepat antal gånger får pressa hela sin kroppsvikt uppåt, blir detta i senare skede för lätt så kan man enkelt hänga på extravikt i exempelvis ett bälte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s