Tre Tunga: Axlar

Veckans tredje del i denna inläggserie skulle egentligen publicerats igår men pågrund av tidsbrist så hann jag helt enkelt inte, får ge mig själv lite bakläxa på det och skriva ihop det nu istället.

Än så länge så har jag gått igenom mina tre favoritövningar för bröst samt ben och nu gör vi en uppföljning på det med att gå igenom tre fenomenala övningar för min kanske bästa muskelgrupp, axlar med andra ord.

1. Militärpress

En basövning som jag alltid baserar mina axelpass kring, man fattar en fullstor skivstång med ett grepp efter smak, därefter pressar man stången till fullt utsträckta armar ovanför huvudet. Denna övning ser inte bara ”djurig” ut utan är dessutom en riktigt bra massa och styrkebyggare, många som vill bli bättre i tillexempel bänkpress brukar köra denna som ett komplement. Kort sagt, en riktig alfahaneövning som verkligen sätter prov på axlarna.

lateral raises

2. Sidolyft med Hantlar

Kan mycket väl vara den övning som gett mig mest utveckling av axlarna under det senaste året, den här övningen handlar verkligen inte om att kunna lyfta så mycket som möjligt utan bara att jaga muskelkontakt i axlarnas utsida. Lätta vikter och gärna 12-15 repetitioner, öka långsamt men inte för mycket, var väldigt strikt i utförandet och det kommer göra underverk för ditt axelparti.

3. Omvända Hantelflyes

Hantelflyes är i grund och botten en bröstövning, dock så kan man genom att göra rörelsen mot motsatt håll istället pricka baksidan av axlarna, övningen kan göras både stående och sittandes, använd lätta vikter och luta överkroppen nedåt, lyft därefter hantlarna uppåt åt sidan så skulderbladen möter varandra. Väldigt bra övning för att motverka framåtrotation och dålig hållning dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s