Tre Tunga: Ben

Igår blev tiden knapp. Kom hem vid 19:00, på gymmet 19:50, hemma igen vid 21:00, käka och sedan bums i säng. Nu sitter jag här kl 04:30 och skriver ihop det jag skulle ha skrivit igårkväll.

Denna gång så går jag igenom tre stycken oumbärliga favoriter för benen! Många killars hatmuskelgrupp och många tjejers absoluta favorit.

1. Knäböj

En välkänd basövning, det vill säga en övning som man bygger sitt träningspass kring, där allt utgår ifrån. Böjen går att variera med bred fotsättning, smal fotsättning, sumo osv vilket gör att du praktiskt taget knappt behöver någon mer benövning, dock något som många missar är att den i stort sätt lägger all belastning på Quadriceps (framsida lår), för att även få med baksidan så får man köra lite kompletterande övningar.

Stiff Deadlift

2. Raka Marklyft med Hantlar

Den stora kärleken, favoritbenövningen. Samma tänk som i ett vanligt rakt marklyft, enda skillnaden är att man byter ut skivstången mot hantlar och på detta sätt får bättre stretch i baksidorna av låren. I denna övning får man lämna egot hemma och köra relativt lätt.

3. Benspark

En perfekt avslutning! Eftersom jag alltid börjar med knäböjer och successivt jobbar mig framåt i passet med en hel del övningar som tar på både fram och baksida så finns det inget bättre än att i bensparken krama ur det sista ur Quadsen, gärna med dropset.

Nu skall jag kila till tåget, ikväll står axlarna på schemat och det återstår att se om jag kör uppdateringen för dem i morgonbitti eller ikväll här på bloggen.

Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s