Tre Tunga: Bröst

Igår när jag var på gymmet och körde ett extrapass för bröstet så slog tanken mig om att man emellanåt byter övningar för att variera träningen och ta ett steg framåt i sin utveckling, dock så finns det alltid övningar som man aldrig plockar bort, ofta är det tre stycken som man håller som favoriter för respektive muskelgrupp.

Under kommande veckan så kommer jag allt eftersom att passen går att berätta vilka mina ”tre tunga” övningar är och varför. Först ut är gårdagens muskelgrupp: Bröst.

1. Lutande Hantelpress.

Övningen i sig är egentligen samma sak som hantelpress på vanlig plan bänk men i och med att man vinklar upp ryggstödet två ”snäpp” så läggs tyngden mer på den övre bröstmuskulaturen som man ofta kan se att många slarvar med.

cable flyes2. Cable Flyes

En storfavorit som jag alltid avslutar bröstpassen med. Ingen ruskig massabyggare som bänkpress och hantelpress men en sjukt bra övning att pumpa ur den sista energin och orken med, ger läskigt bra kontakt och ”stretch” i bröstet dessutom.

3. Bänkpress

Bröstövningarnas bröstövning, världens kanske mest kända styrketräningsmoment dessutom. Trots att jag hatar alla som ställer frågan ”Aaah hur mycket bänkar durå?” så kan man inte sticka under stolen med att denna övning verkligen sätter prov på bröstet och inte minst på överkroppens totala råstyrka. Rätt utförd ger den läskigt bra kontakt och även om hantelpress anses vara en bättre massabyggare så kommer ingen bröstövning någonsin knuffa ner bänkpressen från tronen gällande effektiva styrkebyggare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s