Återuppståndelsen

Färdigsnickrat, testat, ready to go! Nu har jag varit frånvarande i strax över en vecka ifrån bloggandet av en orsak som jag inte offentliggjort överallt, ICANIWILL:s bloggportal där jag varit en av ambassadörerna och skribenterna kommer att läggas ned om några dagar och av den orsaken så blev mitt slutgiltiga val att återgå till att köra mitt egna race precis som jag gjorde innan jag började på ICANIWILL.

För er som nu ramlar in på denna sida och inte tidigare stiftat bekantskap med min resa i kroppsbyggningens underbara värld så är jag en herre ifrån Gävle i Södra Norrland som sedan 2011 varit en aktiv träningsbloggare och styrketränat sedan 2009.

13580_1218155222

Bilden ovan är ifrån sommaren 2008, knappt ett år innan jag för första gången satte min fot på ett gym överhuvudtaget, 68kg ungefär vägde jag vid det laget på mina 176cm och samma vikt stod jag på när jag cirka ett år senare svingade mina första hantlar på Gävle Kraftsportsklubb.

I första skedet så var anledningen till att jag började styrketräna av den orsaken att jag spelade fotboll och fick under 2009 börja sparka boll mot betydligt större killar än mig själv när jag gjorde min debut i seniorfotbollen i division 7, blott 16 år gammal och kände att jag var tvungen att lägga på mig mer massa och bli starkare för att kunna utmana de i vissa fall 10-15 år äldre spelarna i närkamperna. Jag körde vidare med fotbollen ungefär ett år innan jag märkte att jag blev för långsam pågrund av den ökade massan och inte längre var ett aktuellt val för tränarna när det väl blev matchuttagning och fortsatte att kämpa på innanför gymmets väggar istället.

När jag 2011 tog studenten så började jag att jobba redan måndagen efter allt firande, träningen uteblev lite smått under sommaren eftersom jag satsade hårt på att komma in i jobbet men när hösten närmade sig så återtog jag min plats bland hantlarna och skivstängerna och i samband med det så kom jag för första gången i kontakt med svensk bodybuilding och fitness, jag blev helt sjukt inspirerad av killarna som körde Athletic Fitness och som hade fysiker som man själv ansåg vid det laget var realistiska även för mig och där satte jag mitt mål att en vacker dag få kliva upp på tävlingsscenens rampljus.

Ett år efter det så insåg jag att jag var klappkass på både Chins & Dips som är tävlingsmoment i Athletic Fitness och började spana vidare och fann det som nästa år kommer vara min tävlingsgren, nämligen Classic Bodybuilding. Många förknippar Bodybuilding med dagens enorma killar på Olympiascenen som exempelvis Phil Heath och Ronnie Coleman men Classic Bodybuilding är en byggargren av ett helt annat stuk, eftersom man tävlar i längdklasser och har en viktgräns beroende på hur lång man är så blir fokuset desto mer på att presentera en estetiskt tilltalande fysik, något som jag själv skulle kunna beskriva som konst.

3d

För att avrunda denna lilla presentation av mig själv och min resa än så länge så kan vi dra en jämförelse från starten, bilden ovan är nån vecka gammal och idag väger jag cirka 87kg, nästan 20kg mer än när jag startade och då har jag dessutom mindre fett på min kropp än vad jag hade vid starten.

Detta är bara början, välkommen in att följa min väg till scenen och vidare mål i livet!

2 reaktioner på ”Återuppståndelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s